02.09.09 - Pexeso

TISKOVÁ ZPRÁVA


název - téma:

Zvířátkové maxipexeso

ze dne:

02.09.2009

místo konání:

Plzeň - Plzeňsko


vlastní zpráva:

Právě v těchto dnech u příležitosti zahájení nového školního roku vydáváme a začínáme prodávat Zvířátkové maxipexeso. Od běžného pexesa se to naše liší zejména počtem jednotlivých kartiček a nádhernými kreslenými obrázky. S naším maxipexesem mají hráči k dispozici celkem 45 dvojic (druhů), což ve skutečnosti znamená 90 obrazových kartiček.


Při hře si na jedinečných kresbách a obrázcích Zdeňka Doležala procvičíte některé druhy našich volně žijících živočichů. Najdete zde zástupce obojživelníků, plazů, ptáků i savců. Některé obrázky znáte z našich výukových karet, ale grafik Marek Koňařík přidal i jiné.


Další zajímavostí je informační kartička, která se většinou po rozstříhání pexesa ke hře vyhodí. Ta naše je však koncipována jako praktický seznam havarijních a v ochraně přírody důležitých telefonních čísel včetně odkazů na jednotlivé webové stránky. Tím pádem po odstřižení této části pexesa získáte praktický telefonní seznam se spojením na všechny v Plzeňském kraji fungující záchranné stanice živočichů, útulek pro psy či kočky v Plzni, Veterinární kliniku Vedilab, Knihkupectví Moudrá sova a další se zvířaty pracujícími subjekty i spolky.


Pexeso je zároveň vzpomínkou na předního plzeňského zoologa a výtvarníka Zdeňka Doležala, který před dvěma roky 26. října 2007 nečekaně zemřel.


Věříme, že se Vám jeho a naše Zvířátkové maxipexeso bude líbit a hlavně dobře hrát.


Pexeso je prostřednictvím našich webových stránek volně k prodeji za 20,- Kč kus a v případě, že ho budete chtít poslat poštou, jsme schopni Vám ho za poštovné a balné prostřednictvím České pošty doručit. Při odesílání jednoho či menšího počtu pexes, jsme nuceni ho však částečně rozříznout tak, aby se vešlo do standardní obálky formátu A3. (Jedná se celkem o tři svislé řezy, které nemají na následné používání pexesa žádný vliv.)

Série je limitována a již dnes máme v plánu po rozprodání zásob vydat další maxipexeso od stejného autora obrázků a ve stejném grafickém provedení, zaměřené více na hmyz, ryby a obojživelníky, abyste si spolu s tímto pexesem mohli následně složit megapexeso celkem o 90 dvojicích (druzích zvířat) a 180 hracích kartičkách.


Dále nabízíme:


- dotisk perfektních výukových karet pro předškoláky a žáky I. stupně ZŠ

Zvířátka kolem nás - 40 výukových karet formátu A3 (hmotnost 1,5 kg)

Cena pare je 390,-Kč + (poštovné a balné cca 60,- Kč)


- dva zajímavé čtyřicetiminutové filmové dokumenty na jednom DVD

Jeden rok na ZSŽ.“ a „Jak se jim s námi žije?“

Cena DVD (celkem 80 minut) je 100,- Kč + (poštovné a balné cca 50,-Kč)


Více informací na www.desop.cz nebo mobilu 777 760 777.

Adresa k objednání je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 


na fotografii:

Marek a Martin Hesovi.

 


zpracoval:

Za DES OP Karel Makoň (777 145 960)

 

zpráva ke stažení ZDE

 


Ať jste lidé, zvěř či ptáci, najít si nás nedá práci:

www.desop.cz


E-mail