06.12.10 - Umístění pacientů

TISKOVÁ ZPRÁVA

 

název - téma:

Žádost o umístění pacientů

ze dne:

06.12.2010

místo konání:

Plzeň - stanice DES OP

 

vlastní zpráva:

Pěkný večer všem kolegům a příznivcům naší činnosti, již po několikáté se na Vás veřejně obracím s žádostí o umístění některých našich trvale handicapovaných ptačích pacientů.
Aktuálně nabízíme do trvalého chovu (na slušný důchod), hlavně však do odpovídajících chovných podmínek, zaručených referencí a ideálně k využití do dalšího chovu (doplnění chovného páru či skupiny) následující pacienty:

I. Krkavec velký
, letošní mládě (2010), pohlaví neurčeno - amputované levé křídlo (střelený - brok v křídle!) jeden brok ještě v těle (není vyndán) - nevzletný, není ochočen, žere z ruky, ale žádný kamarád a mazlíček (štípe).


II. Vrána černá, pravděpodobně mladý pták, pohlaví neurčeno – amputovaný konec křídla (sražena autem) - nevzletná, velice čistotná (stále se koupe, neochočená.

III. Kalous ušatý, mladý pták, pravděpodobně samec, drobeček (menší) - amputované celé křídlo v těle (sražen autem) - není ochočen, ale neplaší se a do expoziční voliérky dobrý.


IV. Káně lesní
- samice, +2K - střelená a absence konce křídla.


V. Káně lesní - letošní mládě, ochočené, amatérsky sokolnicky vedené, vcelku krotké, ale poškozené letky na obou křídlech (dočasně nevzletné), úraz na stojáku v léčbě.

Kdo by měl zájem, nechť se, prosím, ozve co nejdříve, vše je legální a klademe velký důraz zejména na chovatelské zázemí, zkušenosti a přístup k chovu i zvířeti samotnému. Kolegy ze stanic zdravím a případně mohu pacienty přivézt na jednání NSS (což je 7.12. 2010).


S pozdravem Karel Makoň

 


Na fotografii:

Pacienti DES OP

 


Zpracoval:

Za DES OP Karel Makoň DES OP (777 145 960)

 

zpráva ke stažení ZDE


Ať jste lidé, zvěř či ptáci, najít si nás nedá práci:

www.desop.cz


E-mail