Prezentace a promítání "Co se děje kolem nás... ?"

TISKOVÁ  ZPRÁVA

Název - téma:

Prezentace a promítání „Co se děje kolem nás…?“

Ze dne:

26.11. 2016

Místo konání:

Plzeň – Bory

Vlastní zpráva:

Děkuji všem, co nás v sobotu (26.11.2016) přišli podpořit a zhlédli náš nový výukový materiál „Co se děje kolem nás…?“. Na promítání v 16:00 hod. dorazilo přes sto lidí, dospělí versus děti tak půl na půl.

Po krátkém představení autorského týmu se promítalo celkem pět hlavních zvířecích příběhů a 10 tematicky zaměřených doprovodných klipů.

Všem se nejvíce líbil příběh selete divokého prasete Otíka, kterého namluvil Pavel Liška. Slzy a dojetí pak neudrželo na uzdě pár diváků v závěru příběhu bobra Břéti v podání výborného pana Josefa Somra. Vlaštovka Vlaďka, namluvená neméně skvělou paní Martou Issovou, zase zaujala nejenom textem, ale i perfektní kamerou Vladimíra Nového a místy, kde se příběh natáčel. Čáp Kamil, jemuž propůjčil svůj hlas Jiří Lábus, zase zaujal množstvím leteckých záběrů z ptačí perspektivy a výkonem pana Lábuse.  Své diváky si pak získal i napínavý a do posledního momentu poutavý příběh užovky obojkové Simony, kterou nám krásně namluvila paní Taťjana Medvecká.

Kromě výborného výkonu všech umělců, kteří nám s projektem bezplatně pomohli a propůjčili našim zvířecím hrdinům svůj hlas, vévodila celé akci nádherná a na míru složená parádní hudba od hudebního skladatele Varhana Orchestroviče Bauera.

Neuvěřitelný a silný zážitek v krásných prostorách společnosti Moving Station, kde se promítalo pak ještě pro 20 diváků, kteří dorazili na akci od 18:00 hod.

Samotné promítání trvalo vždy přes 80 minut a největší odměnou pro nás byl závěrečný potlesk a zájem o náš výukový materiál. Mezi diváky byli jak naši známí, kolegové a lidé z našeho adresáře, tak i poměrně dost lidí, které jsme neznali. O to větší radost jsme pak měli, když právě tito lidé hodnotili projekt jako velice povedený a pěkný.

Další veřejné promítání se uskuteční toto úterý a středu.

V úterý 29.11.2016 promítáme celkem třikrát, a to od 9:00 hod., 13:00 hod. a 17:00 hod.

Ve středu 30.11. 2016 pak pouze jednou, a to od 9:00 hod.

Program je určený hlavně pro pedagogy a družináře, ale tím, že se zatím z pěti set oslovených škol a školek Plzeňského kraje ozvalo pouze šest, tak zcela určitě může přijít i kdokoliv z široké veřejnosti, kdo by chtěl tyto naše filmové příběhy vidět.

Promítat se bude opět v nádherných prostorách nově zrekonstruovaného objektu Jižního nádraží Českých drah v Plzni na Borech. V malém sálu společnosti  Moving Station na oficiální adrese Koperníkova 56 (Most Ivana M. Jirouse 2) viz přiložená mapa.

Všichni jste srdečně zváni.

Karel Makoň

Fotografie:

Fotografie od Bohumila Máška ze sobotního odpoledního promítání od 16:00 hod.

 


Zpracoval:

 

Za DES OP Karel Makoň DES OP (777 145 960)


E-mail