1.5.2018 Čtyři dny na ZSŽ Plzeň

Drazí přátelé, příznivci naší činnosti a kolegové.

O tomto víkendu se nám rozjela sezóna. K dnešnímu dni během posledních čtyř dnů jsme řešili přes třicet zásahů a případů nejrůznějšího charakteru.

Nestíhám vše sepisovat a posílat, a tak alespoň formou fotohádanky posílám hnízdo s vajíčky jednoho našeho velice zajímavého ptačího druhu. Na hnízdo s vejci nás náhodou upozornil pár mladých lidí z Plzeňska, který se pohyboval u Zbůchu. Nádhera, napovím, že  ptákovi, kterému vajíčka patří, se odborně říká ………. říční, přičemž první chybějící název je z jazykového pohledu slovo několika významů. 


Dále posílám fotografie z rezervace Nový rybník u Líní, kde na námi posekaném hnízdním ostrůvku rákosí zahnízdilo několik desítek racků chechtavých. Máme radost, dost to tam žije. Plus fotografie z některých dalších zásahů a akcí.

V dalším samostatném e-mailu přikládám (bez obsáhlejšího komentáře) výběr několika perfektních fotografií od Taťány Typltové, která zachytila náš výukový program ekologické výchovy. Tentokrát jsme se opět sešli s paní družinářkou a vychovatelkou Jitkou Kotlanovou  a „jejími“ dětmi přímo v areálu záchranné stanice živočichů. Určitě se koukněte, jelikož fotografie nepotřebují komentář.

 


E-mail