1.5.2019 Duben 2019

ZPRÁVA DES OP Plzeň
Záchranná stanice živočichů Plzeň

Duben 2019 ve fotografii.
 
Sezóna je v plném proudu a je téměř nereálné Vás aktuálně informovat o všech našich akcích.
Proto tentokrát místo textu posílám více fotografií a věřím, že i ty Vás zaujmou.
S pozdravem Karel Makoň.
 
Nejlepší fotka bobra evropského, jakou jsem kdy viděl.
Původně to byla taková ne příliš povedená akce. Spěchal jsem, už se smrákalo, špatné světlo a bobr, kterého jsem předtím odchytil ve sklepě staré tovární budovy (odkud nemohl ven) u řeky moc nespolupracoval. Ihned po vyproštění a vypuštění ze sklepa se vrhl do vody a vypadalo to, že fotografce Taťáně Typltové nedal žádnou šanci. Ovšem když jsem dnes od Táni dostal několik fotografií z tohoto vypouštění, nevěřil jsem vlastním očím. Posuďte sami. Podvečer pro bobra typický, šero, přirozené prostředí, vegetace až do vody a zvíře nenápadně sledující dění kolem. Táňo, tak tahle fotka se Ti fakt povedla! Krásné! Děkuji!

Další povedená fotka, kterou Vám chci ukázat, je z naší fotopasti. Při vyšetřování jednoho případu podezření na nelegální činnost a trávení dravců Karbofuranem (kterých bohužel nebylo v dubnu málo), jsem použil fotopast. O tom, že toto zařízení zachytí i nepatrný pohyb, svědčí fotografie, na které je poměrně úspěšně zachycena kolem fotopasti prolétající moucha. Pravda, fotografie do soutěže to rozhodně není, ale momentka je to pěkná.

A když už jsme v přírodě a u krásných fotografií, tak nelze neposlat ani sérii „Blatnic“ od našeho dvorního fotografa Bohumila Máška, který vlastně „jen tak“ při focení orlů mořských vyfotil i tyto vzácné žáby, o kterých jsem si já myslel, že u nás ani nežijí. Paráda a díky!

A na samotný závěr pár pracovních.
Úklidová akce zaměstnanců a firmy Suptel, spojená s návštěvou naší ZSŽ 13.4.2019.

Hnízda pro jiřičky na NC Olympie Plzeň – Černice 13.4. 2019

Práce na stanovišti pro hmyz a plazy na PR Nový rybník.

Letošní kroužkovací kurz v Lužnici u Třeboně.

Odchyt ptáků do sklopky.

Hnízdo čejky chocholaté.


E-mail