14.9.2021 Masakr v úterý večer

TISKOVÁ ZPRÁVA DES OP

14. 9. 2021

Masakr v úterý večer

Je úterý 14. 9. 2021 něco kolem 19:30 hod., když mi volá pan Tomáš Macek ze Skrétovy ulice v Plzni. Děti si hrály venku, když našly pod přikrytým přepadem okapového svodu zapuštěného v zemi velké množství uhynulých netopýrů, někteří jsou ještě živí. Zvedám se od nedojedené večeře a jedu na místo. Výjezd to není zrovna voňavý. V hnijící vodě plné uhynulých netopýrů hvízdavých se zachránil jen ten, kdo vylezl a plaval na těch uhynulých. Navíc glazovaná, hladká kameninová roura nedala netopýrům žádnou šanci, a tak přežil jen ten, kdo měl štěstí anebo ještě plaval. Celkové skóre po sečtení je 162 uhynulých, 17 živých. Bohužel netopýři to tak mají, jeden spadne do okapu, sjede dolů do jímky, začne zoufale pískat a ostatní mu jdou na pomoc!

To samé se stalo i v hotelu Slovan, kde jich ve skleněných kopulích lustru uhynulo 113 a na záclonách v pokoji přežilo jen 56 netopýrů hvízdavých.

Děkuji panu Tomášovi za jeho nasazení a pomoc (viz fotografie), jelikož kdybych je vyndával z jámy já, tak by tam plavala ještě koprová.
Jinak stále hledáme dobrovolníky na kojení a individuální (domácí) péči o malé ježky. Včera pět kojenců, dnes další tři, v obou případech údajně roztrhaná samice psem! Ježčí sirotky si zatím vzaly domů pouze tři dobrovolnice z tisíců těch, co vědí, jak by se to mělo dělat.

Upozorňuji na skutečnost, že ježčí kojenci vyžadují maximální péči, kojení po čtyřech hodinách 24 hodin každý den, ještě tak dva týdny určitě.

Děkuji všem těm, co pouze nemluví a o ježky se bezplatně starají, smekám před nimi, jejich trpělivostí a neuvěřitelnou výdrží! Děkujeme!