14.2.2015 Plzeňský mafián zachránil stovky ptáků

Ze dne:

14.2. 2015

Místo konání:

Plzeň – Západní okruh most přes Vejprnické údolí.

Vlastní zpráva:

Plzeňský mafián a kmotr zachránil stovky ptáků před zabitím o další nevhodně konstruovanou a postavenou protihlukovou bariéru. Ochraně přírody totiž pomohlo to, že jsem se opět „spolčil“ s kmotrem Romanem Jurečkem (ODS), který se do problému opět okamžitě vložil a sjednal jeho nápravu.

Ujišťuji Vás, že do dvou měsíců poté, co se Roman Jurečko o problému dozvěděl, byly na obou stranách mostu Západního okruhu s nevyhovující skleněnou protihlukovou bariérou (dodatečně a nad plán i rozpočet) nalepeny Švýcarské pruhy!

A to, že tam jsou, není zásluhou ani výsledkem správního řízení zahájeného Českou inspekcí životního prostředí či závadami stále dokola psanými do stavebního deníku OŽP Magistrátu města Plzně. Není to ani výsledkem stavebního dozoru, kolaudační komise či toho, kdo most od dodavatele stavby převzal. Nebyla to ani vlastní iniciativa dodavatelské firmy, která se do poslední chvíle zarputile bránila odsouhlaseným projektem. Dokonce to není ani díky mým rozhořčeným zprávám, zápisech a fotografiích mrtvých ptáků či reportážím a článkům v mediích, které o problému informovaly.

Přátelé, je to výsledek jednoho muže, který zvedl párkrát telefon, sešel se s pár lidmi a požádal je o řešení. Jak jednoduché a účelné, a já mu za to děkuji, a je mi úplně jedno, že další článek o něm bude jako o lotrovi, který hýbe v Plzni politickou scénou a tím či oním politikem, stranou a fondem. Je mi to úplně jedno i proto, že mně i ochraně přírody opět pomohl, a jako jeden z mála splnil to, co řekl a slíbil. A to dokonce i když jsem politicky na druhé straně barikády a na různé věci máme odlišný názor a dodnes se mu za to většina ostatních politiků jen zbaběle směje.

A co dodat závěrem a pro ty, co by chtěli má slova zpochybnit?

Díky Romanu Jurečkovi bylo mimo jiné:

- v roce 2011 zabezpečena (ošrafována) protihluková stěna na Čechurově na přivaděči k OC Olympie a téhož roku i nově postavená, opět nevhodně siluety dravců zabezpečená protihluková stěna na Nové Hospodě (domažlické výpadovce). Jen tak pod čarou upozorňuji na fakt, že to co já jsem neúspěšně řešil s ŘSD dva a půl roku, měl Roman Jurečko vyřešené za dva měsíce i s nalepením Švýcarského šrafování, přičemž z prokázaných 100 mrtvých ptáků za 1 rok počet případů klesl na 0.

- Plzeňskou teplárenskou zakoupeno (2010) do městských parků a zahrad MŠ 500 budek. S realizací tohoto projektu mimo jiné přišel k mé „radosti“ a hlavně starosti on sám, přičemž náš spolek měl tu „čest“ budky nejenom nechat vyrobit, ale i rozvěsit a hlavně se o ně dodnes musíme v rámci svých aktivit a rozpočtu starat J.

- našemu spolku (DES OP) převedl na účet 15.000,- Kč, kterými podpořil naši činnost, když kdysi dávno rozděloval své odměny zastupitele města Plzně mezi ZOO, útulek pro psy a nás.

Možná je to kmotr a mafián a vlivný podnikatel a já nevím co ještě, ale já za sebe říkám, více takovýchto kmotrů a mafiánů ideálně napříč politickými stranami.

Na fotografii:

Zabezpečená protihluková stěna na mostu Západního okruhu kolem Plzně, vedoucího přes Vejprnické údolí. Roman Jurečko na fotografii při kontrole realizace projektu ptačích budek do MŠ a parků v Plzni. Projekt částečně podpořen Plzeňskou teplárnou v době, kdy byl předsedou představenstva této společnosti (rok 2011).

Zpracoval:

Za DES OP Karel Makoň DES OP (777 145 960).