4. 5. 2024 Třeboň 2024

DES OP - Záchranná stanice živočichů Plzeň

4. 5.  2024

Sezóna je v plném proudu a výkyvy počasí spojené s pohybem lidí venku v přírodě nás zaměstnávají natolik, že tiskové zprávy za poslední dva týdny píši teprve až dnes.

Kroužkovací kurz Třeboň

Pravidelně se opakující akce, pořádaná Kroužkovací stanicí Národního muzea Praha, letos proběhla na rodinném statku Dvůr Hamr od pondělí 22.4 do čtvrtka 25.4. 2024. Na kroužkovací kurz, kde DES OP reprezentovali obě Haniny, Pavel Steinbach a za naše kroužkovatele pak Miloš Paisker, David Martinovský a já, navazoval od čtvrtka 25.4 do neděle 28.4. 2024 další odborný školící kurz pro členy DES OP.

Kromě odchytů a kroužkování včetně ornitologie a procvičování manipulace s jednotlivými živočichy, proběhlo i několik tematicky zaměřených přednášek a společných diskusních večerů.

Po odborné stránce pozorování, kroužkování a odchyty vedli při školení pro členy a příznivce DES OP pan Jaroslav Škopek s chotí a za DES OP pak Miloš Paisker a David Martinovský. I přesto, že chladné a proměnlivé počasí odchytu ptáků nepřálo, podařilo se zejména Davidovi odchytit a okroužkovat několik atraktivních ptačích druhů.

Kroužkovacího kurzu se zúčastnilo za DES OP celkem 6 členů, školení DES OP pak celkem 26 lidí, z toho 16 členů DES OP, 2 lektoři a 8 hostů, převážně rodinných příslušníků.